Våga vara dig själv

Något av det vackraste och mest attraktiva som finns är när en person vågar vara sig själv. För hur coolt är det egentligen inte att varje människa på denna jord är unik? Om alla människor var, tänkte, fungerade och såg likadana ut skulle inte världen vara lika fantastisk som den är. Det finns ingen som du, vare sig på insidan eller utsidan. Trots att det är lättare sagt än gjort med det här att våga vara sig själv så är det många som anser att man inte förstått meningen med livet innan det att man hittar och främjar den man faktiskt är.

Dessvärre är det inte alla som vågar vara sig själva, och det på grund av flera olika anledningar. Det kan bero på att man jämför sig med andra, att man vill passa in i en viss grupp eller att man vill inte få dumma blickar eller kränkande kommentarer. Och detta är helt naturligt. Däremot måste man försöka komma ihåg att människor som klankar ner på andra ofta inte själva vågar visa sig för den de är – då blir de avundsjuka på dem som vågar!

Hur gör man för att våga vara sig själv?

Om du vill anamma hela dig själv precis som du är men inte vet hur du ska göra kan du börja med de yttre aspekterna. Till exempel, våga köp saker som du egentligen vill ha men inte har köpt på grund av andras åsikter. Gillar du de färgglada, lite knasiga och unika produkterna som Marimekko har? Ja men köp de då! Eller vill du experimentera och mixa mer i köket? Då finns det massvis av smidiga blenders och andra köksmaskiner du kan köpa för att hitta nya maträtter och sätt att äta. 

Oavsett hur din situation ser ut bör du alltid försöka våga vara dig själv – det är något av det bästa och vackraste man kan göra både för sig själv och för andra. Så länge du inte skadar dig själv eller någon annan är det bara att köra ditt eget race!nnan är det bara att köra ditt eget race!