Knopp och kropp

Det är viktigt att du både tar hand om din knopp och kropp. För ett bra välmående bör båda punkterna ha lika stor prioritet. Fokusera på en varierad kost, rikligt med motion och ett sunt sätt att tänka. Du kommer må så mycket bättre och ha mer energi över om du satsar på dessa tre saker i vardagen!

Undvik stress

Att ha ett stressigt liv med många måsten kommer att påverka dig på så många olika sätt. Du kommer inte kunna sova lika bra till exempel, vilket i sin tur påverkar ditt välmående både fysiskt och psykiskt. Så undvik att stressa så gott du kan och hitta mönster i din vardag och faktorer som triggar igång stress för dig. Planera din dag bättre och ta inte på dig för mycket både vad gäller det sociala och på ditt arbete. Detta kommer du må bättre av.

Ha en bra rutin

Många mår betydligt bättre av att ha en rutin i livet. Denna rutin kan man sedan ruta upp i den utsträckning som man mår som bäst av. Kanske en särskild tid du vill lägga dig, när du ska äta under dagen och även vilka dagar som du ska träna. Att ha en rutin kommer göra det enklare att vidhålla sunda vanor. Så om du har svårt att äta nyttigt och röra på dig så kanske denna punkt är värt att prioritera in lite extra.

Gör roliga saker

Det är lätt hänt att vardagen rullar på och man endast gör saker som är ett måste. Jobbprojekt, planering och att handla är bara några exempel. Så för att du ska må bra i knoppen är det viktigt att du också lägger fokus på att göra saker som du tycker är roligt.