Ta tid för dig själv

För att må bra i själ och kropp behöver du ta dig tiden till att låta dig få en bra hälsa. Det sker inte med automatik utan är någonting som alla behöver jobba för och spendera tid på. Men i och med att vi lever i ett stressigt samhälle som ständigt är uppkopplat kan det vara svårt att hitta den här tiden. 

Det behöver inte rör sig om att du ska avsätta en timme varje dag – utan kanske räcker tio minuter varannan dag för dig? Det viktiga är att du tar dig tiden till att må bra och ta hand om dig själv. Det kan vara lätt att säga att alla kan spendera tio minuter varannan dag på sig själva. Men i praktiken kan det vara ganska svårt. 

Pausa mer i vardagen

Genom att pausa lite mer då och då så kan du få mycket tid till att ta hand om dig själv. Du kan dessutom ta hjälp av olika hjälpmedel för att få mer tid. Du kan till exempel lägga dig i soffan och ta en välbehövlig paus medan din robotgräsklippare Robomow RK1000 klipper gräset åt dig. Det är okej att överlåta arbete till andra då och då. 

Du behöver inte göra någonting hela tiden. Det är okej att släppa allt i fem minuter och andas. Det kan räcka ibland och det är inte alls svårt. Pausa det du gör och blunda. Känn sedan in andetaget och ta några djupa sådana. Sen är du klar – det behöver inte vara svårare än så.