Nagellack: ett lätt sätt att känna sig fixad

Ett av de absolut lättaste sätten att känna sig fixad och snygg är att sätta färg på naglarna. Och när du ändå ska måla naglarna, varför inte göra ett ordentligt underarbete och lyxa till det med en manikyr samtidigt? Förutom att det är skönt och händerna ser välvårdade ut får det dessutom själva lacket att sitta längre. 

Manikyr

Börja med att mjuka upp nagelbanden i en skål med varmt vatten. Efter ungefär 10 minuter blir det mycket lättare att jobba med dem. Torka sedan händerna och lägg på nagelbandsremover. Låt verka några minuter innan du tvättar rent och skrapar bort nagelbandsrester från nageln och petar ner nagelbanden med en nagelbandspinne. 

Därefter formar du nageln med en fil, och slutligt polerar du den med en polerfil. Torka rent och var extra noga med att det inte finns något fett eller oljigt på naglarna, för då fäster nagellacket sämre.

Måla naglarna

Nu är det dags för det roliga: nagellacket. På Buyersclub finns det massor med färger och märken att välja mellan. Olika märken har lite olika borstar, och de täcker också olika bra. Är du osäker kan du testa några olika märken innan du köper alltför många färger. När du har bestämt dig börjar du måla. 

Var noggrann och ta tillräckligt mycket lack för att det ska täcka ordentligt. Låt det första lagret torka i ett par minuter innan du lägger på nästa. 

När båda lagren har torkat är det dags för ett överlack som hjälper till att få färgen att sitta snyggt länge.