Lär barnen att de är vackra som de är

Idag är det en otrolig kroppshets i samhället och att bara se bilderna på modeller som visar upp kläder gör att man lätt kan bli lite nere och förstå att många unga tjejer och killar kan tycka att deras kroppar är alldeles för stor. Prata redan från tidig ålder om vad som är normalt och inte, samt uppmuntra och berätta hur vackert barnet är. Som förälder har man en otroligt viktig roll i att lyfta och hela tiden uppmuntra barnet i att det duger som det är.

När barnet är lite äldre och tonåring behöver man ha lite extra koll för och uppmärksamma så att det inte uppkommer någon ätstörning eller liknande. Genom att hela tiden vara medveten om att sådana saker tyvärr kan hända är man dessutom beredd och kan agera i god tid. Genom att äta tillsammans och uppmuntra till att prata med varandra går mycket och förebygga.

Se till att som förälder bygga upp en trygg och stabil relation där barnet helt och fullt kan lita på er. Om det uppstår något som inte är bra eller om det finns dåliga tankar kan de alltid vända sig till er. Kom då ihåg att inte förminska tankarna på något sätt utan var bara väldigt stöttande och försök att prata om det istället. Barn och tonåringars hjärnor fungerar inte på samma sätt som vuxnas hjärnor. Ge de därför möjlighet att berätta och förklara sina tankar i lugn och ro.

copy-space_23-2148445682
devochka-podrostok-750x430