Att göra när du är sjuk

Om du är sjuk är det bästa du kan göra att vila. Att vila och låta kroppen ta hand om sjukdomen på sin egen hand – det framförallt genom sömn – är oftast det bästa sättet för att bli frisk så snart som möjligt. För vissa kan det vara svårt att vila och sova hela dagarna, speciellt de gånger då det tar ett par dagar att bli frisk eller då sjukdomen kanske inte är så påtaglig men ändå tillräckligt för att man ska bli påverkad.

Så, vad kan man då göra medans man ligger i sängen? Jo, du kan göra massor av saker som får tiden att gå och som samtidigt hjälper dig att blir frisk. Till exempel – köp värmeskydd för ditt hår medans du ligger i sängen och vilar så kan ditt hår få ett nytt lyster och hålla sig lika friskt som du kommer bli efter att ha vilat klart.

Gör det du inte har tid med

Läs den där boken du har velat läsa eller titta på den där serien på Netflix. Du kan också använda den här tiden som en möjlighet att komma vidare med arbete eller skola. Om du har ett projekt som ska vara klart snart är det ett bra tillfälle att börja arbeta med det så att du inte har bråttom när du mår bättre.

Se bara till så att det inte blir för mycket för dig trots att du ligger i sängen. När du är sjuk ska du vila – vilket innebär att du inte behöver jobba eller plugga. Men om du känner att du ändå har energin till det så kan du göra det.