Unna dig en spa helg

Vi har alla stress i våra liv och något som verkligen kan få dig att slappna av och ladda batterierna under en helg är en tur till ett schysst spa. Varför inte spara ihop till en härlig spa helg med vännerna, din partner eller som en speciell liten gåva till dig själv?

Om du inte har varit på spa förut så har vi några tips som kan underlätta för dig, så att du känner dig väl förberedd. Du väljer själv hur länge du vill vara på ett spa, då man kan välja själv om man vill stanna i några timmar, över dagen, i ett par dagar eller ännu längre. Somliga span är dagsspan, vilket betyder att de inte erbjuder övernattning, medan många också erbjuder hotellövernattning.

När du bokar din spavistelse kan du läsa igenom behandlingarna som erbjuds och skräddarsy ett program som passar dig. Det kan vara lockande att försöka få in så mycket som möjligt på de där två dagarna, men man brukar rekommendera högst två behandlingar per dag. Tro det eller ej, det kan vara utmattande att ta hand om sig själv!

Långa massagebehandlingar och stunder i jacuzzin kan verkligen ta på krafterna och det är också väldigt viktigt att man dricker väldigt mycket vatten eftersom behandlingarna aktiverar kroppens inbyggda detoxfunktioner, som använder sig av vatten för att spola rent kroppens alla system. Gurkvatten är extra återfuktande och det är precis därför du ofta ser gurkskivor i vattnet när du är på spa. Ha det så skönt!