Lämna cykelhjälmen hemma!

Cykelhjälmar är ju ett måste, även om det totalt sabbar håret, eller? När vi lägger ner så mycket tid och energi på att ha fint hår känns det inte så lockande att trycka på en hjälm som förstör frisyren till 100%. Därför blev vi galet glada när vi upptäckte airbaghjälmarna från Hövding. Cykel, elscooter och elcyklar är trots allt ett jättebra sätt att ta sig runt på, både med tanke på miljön och figuren, så nu när vi kan ha en cykelhjälm som inte ens syns om man inte råkar ut för en olycka är helt briljant. 

Designen fästs runt nacken som en scarf och den är snygg och svart med en dragkedja framtill. När det sker en olycka vecklas airbagen ut omedelbart och skyddar hela huvudet och nacken vid fall. Om du tycker att det låter riskabelt – hinner airbagen verkligen blåsas upp? – ja, det tar inte mer än 0,1 sekund. Inte nog med att det är lika säkert som en cykelhjälm, utan vetenskapliga undersökningar har visat att Hövding 3.0 är åtta gånger säkrare än en vanlig cykelhjälm. Den här snygga hjälmen har presterat överlägset bäst i Folksams stora cykelhjälmstest tre år på raken. 

Så nu behöver vi inte undvika cykeln längre, utan vi kan få in våra dagliga kilometermål lite lättare för att hålla kroppen i bra form. Hjälmen laddas med USB och man får påminnelse när det är dags att ladda. Det tar bara två timmar att ladda och sedan räcker den för 14-16 timmars användning.