Vad står på din bucket list?

En bucket list är en lista där man skriver ner allt man vill göra innan man lämnar jordelivet. Det är en lista som man kan använda hela livet och bocka av eftersom. Har du en bucket list? Annars kanske det är dags att skriva en! Men experterna varnar att man ofta tror att man sätter högt värde på sådant som man egentligen inte bryr sig så mycket om, bara för att det är vissa grejer som anses vara grejer “man bara måste göra”.

Innan du skriver “bestiga Kilemanjaro” på din bucket list, fråga dig själv om det verkligen är så viktigt för dig. Och det gäller också “besöka Eiffeltornet”, “åka på safari i Afrika” och “dricka Earl Grey med Englands drottning”. Vad är viktigt för dig och vad gör dig genuint lycklig? Kanske vore det mer intressant att gå några av världens kändaste vandringsleder, se norrsken i Sverige, åka på weekends runt i Europas huvudstäder, besöka Sveriges alla städer eller att se ditt favoritfotbollslag spela i verkligheten.

Om du älskar kaffe och gå på café, varför inte göra en lista över världens eller Sveriges eller Bohusläns mest älskade caféer och besöka dem en efter en under årens gång. Det du skriver på din bucket list behöver inte vara kostsamt eller extravagant – det enda som är viktigt är att det är en händelse som kommer att göra dig genuint lycklig och skapa oförglömliga minnen. Så, sätt dig ner och tänk efter riktigt ordentligt vilka 25-100 grejer du vill göra i ditt liv.